Mama van Nora

Een telefoon vol foto’s en dan?

Ik ben gek op foto´s en alles wat ermee te maken heeft. Mijn telefoon staat vol met foto’s van Nora. Ik zal niet de enige moeder zijn die zich hier schuldig aan maakt. Maar de foto’s omzetten in iets dat meer is dan alleen een berg foto’s op een harde schijf, blijkt me meer moeite te kosten. Waarschijnlijk omdat ik me er de tijd niet voor neem om er een fotoboek van te maken, ze af te laten drukken of er iets moois van te maken voor aan de muur. Maar zeg nou zelf, als moeder heb je nooit echt tijd over, toch?

Toen ik de vraag kreeg van om hun retroprints te proberen, zag ik mijn kans schoon om een aantal van die foto’s van Nora in iets tastbaars om te zetten. Ik ben fan van die leuke retroprints, het randje geeft net iets extra’s. Het doet me denken aan mijn oma, toen er vroeger bij haar een foto van me werd gemaakt en ik met de foto mocht wapperen totdat de foto zichtbaar werd, echte nostalgie. Deze retroprints zijn wel een stuk moderner, zo kun je er een persoonlijke tekst op zetten of plaatjes bijvoegen om er zelf iets moois van maken.

Ik vond het leuk om wat met het programma te spelen, maar “less is more”, is dan toch meer mijn motto.  Ga naar https://www.fotofabriek.nl/foto-afdrukken/ om zelf ook zo’n leuke retroprints te ontwerpen. Ik ga de retroprints gebruiken om ons nieuwe appartement een persoonlijk tintje te geven.

Nu heb ik een aantal foto´s afgedrukt, maar zit ik nog steeds met een berg aan foto´s van mijn dochter. Het voelt vrij nutteloos om deze af te drukken, want dan zullen ze waarschijnlijk op een stapel in de kast belanden. Ik heb van het eerste jaar van Nora wel een fotoboek gemaakt, maar jeetje wat een werk. Toch is het heerlijk om die foto’s terug te kijken, hoe klein ze was en hoe haar gezicht is veranderd. Over een aantal maanden wordt ze alweer 2 en ik ga mijn best doen om tegen die tijd weer een fotoboek te maken. Tijdens het maken moet ik me maar focussen op hoe leuk ik het vind om het eindresultaat te bekijken en te delen met mijn familie. Natuurlijk kun je ook bij Fotofabriek een fotoboek maken, klik op deze link en laat je creativiteit de vrije loop https://www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken/

Liefs Melanie

Ik ben Melanie en ik ben 27 jaar. Ik werk in de jeugdzorg en heb een prachtige dochter van 8 maanden. Ik woon samen met mijn vriend en onze dochter. Je kunt me enthousiast horen vertellen over een goede thriller, want ik lees heel veel en graag. Ik ben gek op lekker eten, maar wil ook een goed figuur hebben. Wie heeft dat probleem nou niet? Daarnaast ga ik het liefst minimaal 3x per jaar op vakantie, het liefst ook nog aan de andere kant van de wereld. Het heeft wel veel tijd en overtuigingskracht nodig om mijn vriend ook zover te krijgen. En doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *