Over mij

Veel te lang geleden!

Wat is het lang geleden dat ik een blog heb geschreven, ik ben even gaan spieken en de laatste blog die ik heb geplaatst is al bijna 3 maanden geleden! Ik kon gewoonweg de zin en de tijd niet vinden om te schrijven. Genoeg ideeën in mijn hoofd, maar er gebeurde zoveel tegelijk dat ik me de tijd niet heb genomen om er rustig voor te gaan zitten. Ik heb veel tijd met Nora en ons gezin doorgebracht en mijn vriend en ik hebben de masterclass Oneindig Vermogen gevolgd. Deze masterclass kun je online volgen en wordt gegeven door Lisette de Jong. Door deze masterclass hebben we veel inzichten gekregen in onze financiën en hoe je met zo weinig mogelijk risico toch een vermogen kunt opbouwen. Ondanks dat we al van veel dingen op de hoogte waren, hebben we er toch genoeg uit kunnen halen, echt een aanrader #nospon.

Daarnaast ben ik 4 weken geleden begonnen met een revalidatietraject bij Adelante, ik zal hier later meer over vertellen. Het is spannend, pittig en vermoeiend, maar ik merk nu al dat ik er dingen uithaal. Hier is uiteraard veel tijd in gaan zitten. Ondertussen heb ik wel stiekem de kerstboom al opgezet, ik kon het niet laten. En voor alle mensen die nu denken: “maar het moet nog Sinterklaas worden.” Ieder jaar heb ik netjes gewacht totdat Sinterklaas ons land had verlaten, totdat de kerstversiering naar beneden werd gehaald. Maar nu we tijdens de coronacrisis steeds meer thuis zijn en het weer steeds slechter wordt, miste ik wat gezelligheid in huis. Naast dat de kerstboom met zijn mooie lampjes in de kamer staat te schitteren, is er ook genoeg versiering voor Sinterklaas in onze woonkamer te vinden.

Nora vindt de kerstboom zo leuk! Ik geniet ervan om naar haar te kijken. Als ik in de ochtend vraag of we samen de lampjes gaan aanzetten, rent ze naar de kerstboom toe. Ze zakt door haar knieën en kijkt geïnteresseerd naar de boom, totdat de lampjes aanspringen. Ze reageert enthousiast wanneer de lampjes aan zijn en aait daarna een tak van de boom of één van de ballen. Morgen mag Nora voor het eerst haar schoen zetten, ook al is dit meer voor mama dan voor haar. Begrijp me niet verkeerd, Nora vindt het leuk om cadeautjes uit te pakken en te krijgen. Maar het idee achter het zetten van de schoen begrijpt ze natuurlijk nog niet.

Morgen is ook de dag dat Nora gedoopt zal worden, ondanks de coronamaatregelen. Nora zou op 2 mei dit jaar gedoopt worden, maar vanwege de maatregelen mocht de viering toen niet doorgaan. Nu mogen er maximaal 30 personen tijdens het dopen in de kerk zijn, met 1,5 meter afstand. Morgen mogen we helaas thuis geen feestje geven, zoals we dit graag hadden gedaan. Maar wie kan me vertellen of dit in het voorjaar wel mag? Nora past nu al niet meer in het doopkleed, dat mijn moeder haar zo graag had zien dragen. En laten we eerlijk zijn, hoe langer we wachten hoe minder leuk Nora het gaat vinden. Als er twee dingen zijn waar ze niet van houdt, dan is het liggen en water op haar hoofd. Laat dat nou net 2 dingen zijn die de pastoor van haar verwacht morgen. Ik laat jullie weten hoe het is gegaan!

Liefs,

Melanie

Ik ben Melanie en ik ben 27 jaar. Ik werk in de jeugdzorg en heb een prachtige dochter van 8 maanden. Ik woon samen met mijn vriend en onze dochter. Je kunt me enthousiast horen vertellen over een goede thriller, want ik lees heel veel en graag. Ik ben gek op lekker eten, maar wil ook een goed figuur hebben. Wie heeft dat probleem nou niet? Daarnaast ga ik het liefst minimaal 3x per jaar op vakantie, het liefst ook nog aan de andere kant van de wereld. Het heeft wel veel tijd en overtuigingskracht nodig om mijn vriend ook zover te krijgen. En doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *