Mama van Nora

Een naam voor het leven

Een van de leukste, en misschien ook wel een van de moeilijkste dingen die je mag doen als je zwanger bent, is het bedenken van een naam voor je kleine spruit. Een naam waar jouw kindje zijn of haar hele leven mee moet doen. Je kunt je kindje een dubbele of korte naam geven, jouw kindje vernoemen of meerdere namen geven. Ook moet je nadenken of de naam die jij in jouw hoofd hebt, past bij de achternaam. Ga je voor een populaire of juist voor een unieke naam? Het kan zijn dat je al jaren voordat je zwanger wordt een naam in je hoofd hebt, anderen doen er wat langer over om een naam te vinden.

Jaren geleden kwam ik een kinderboekje tegen, met als titel: “Ella de eend.” Vanaf dat moment was ik ervan overtuigd dat als ik ooit een meisje zou krijgen, ik haar Ella zou noemen. Mijn oma is 24 jaar geleden overleden, op 44jarige leeftijd. Haar naam was Ellie en ik wilde haar zo graag herdenken, door mijn kind een naam te geven die hierop lijkt. Toen ik in juli 2018 zwanger bleek te zijn, had ik nog steeds in mijn hoofd dat ik mijn kind wilde vernoemen, maar ik begon te twijfelen over de naam Ella. Toevallig was er laatst een kindje in de buurt geboren met de naam Ella en daarnaast wist ik niet of dit de naam was die ik mijn kind wilde geven. Wat ik wel zeker wist, was dat ik mijn kind graag een korte en stoere naam wilde geven. Voor zowel een jongen als een meisje. Mijn eigen naam heb ik altijd te lang gevonden, ik word dan ook geregeld Mel genoemd. Als kind vond ik het vooral vervelend dat ik zo’n lange naam had, omdat mijn Diddl sleutelhanger duurder was dan die van mijn zusje.

Met 9 weken kreeg ik een miskraam, dus we hebben dit kindje nooit officieel een naam kunnen geven. Wij noemen ons kindje Kruimeltje. Na de miskraam was ik in een tijdschrift voor mama’s aan het lezen, waar een moeder over haar dochtertje Norah vertelde. Ik zei meteen tegen mijn vriend: “dat vind ik een leuke naam, maar wel zonder die h.” Mijn vriend vond het ook meteen een mooie naam. In december 2018 was ik voor de tweede keer zwanger. En in april 2019 kwamen we erachter dat we een meisje zouden krijgen. Daar was ik heel blij mee, vooral omdat we het totaal niet eens werden over een naam voor een eventuele jongen.

Ik maakte een top 5 met meisjesnamen, waarop mijn vriend zei: “ik vind het allemaal niets, behalve Nora.” En zo wisten we het zeker, ons dochtertje zou Nora worden genoemd. We wisten nog niet zeker of we haar zouden laten dopen, maar ik wilde haar graag een tweede en derde naam geven. Ook omdat ik nog steeds op zoek was naar een manier om mijn oma te herdenken. Een van de namen zou Ellie worden. Maar toen werd het weer wat moeilijker, want waar moest ik die andere naam vanaf halen? Mijn tweede naam komt van mijn peettante en de derde van mijn peetoom. Maar ik kon niet één van de twee kiezen om Nora naar te vernoemen. Dus ik besloot om te zoeken naar een naam die afgeleid was van zowel de peetoom als peettante. Dit was nog niet zo makkelijk, gezien Nora’s peettante Debbie heet en haar peetoom Tim. Ik heb deze namen op een papier geschreven en ben gaan schuiven en puzzelen. Uiteindelijk kwam ik maar op één mogelijkheid uit, waarvan ik die naam wilde geven en dat was Demi. De eerste twee letters van de peettante, de laatste twee van de peetoom.

Onze dochter heet Nora Demi Ellie. Zo heet ze nu in ieder geval. Toen mijn vriend haar na de geboorte bij de gemeente ging aangeven, heeft ze een dag anders geheten. Mijn nicht noemde de baby namelijk Ella toen ze in mijn buik zat. Mijn vriend was die dag moe, omdat we ’s nachts bijna niet hadden geslapen. Blijkbaar vond hij Ella zo’n mooie naam, dat Nora voor een dag Nora Demi Ella heeft geheten. Gelukkig konden we dit de dag erna aanpassen. We zijn we nog steeds heel blij met haar naam. Nora wordt volgende week 1 jaar en de naam past echt bij haar! Ik ben heel erg benieuwd, heb jij jouw kind vernoemd?

Liefs,

Melanie

Ik ben Melanie en ik ben 27 jaar. Ik werk in de jeugdzorg en heb een prachtige dochter van 8 maanden. Ik woon samen met mijn vriend en onze dochter. Je kunt me enthousiast horen vertellen over een goede thriller, want ik lees heel veel en graag. Ik ben gek op lekker eten, maar wil ook een goed figuur hebben. Wie heeft dat probleem nou niet? Daarnaast ga ik het liefst minimaal 3x per jaar op vakantie, het liefst ook nog aan de andere kant van de wereld. Het heeft wel veel tijd en overtuigingskracht nodig om mijn vriend ook zover te krijgen. En doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *