Mama van Nora,  Over mij

Jammer dan mama

Ik krijg, zoals ik had verwacht, geregeld de vraag hoe ik aan de naam jammer dan mama ben gekomen en wat deze naam betekent. Anderen geven er een eigen aanvulling aan, wat ik ook een mooi idee vind. Het is tijd dat ik jullie uitleg hoe ik op de naam ben gekomen en wat die voor mij betekent.

Ik kreeg van een lieve vriendin onderstaand plaatje toegestuurd:

Ik ben gaan nadenken over dit plaatje en zoals jullie in mijn eerste blog hebben kunnen lezen, leggen veel moeders in mijn omgeving de lat erg hoog voor zichzelf. Ik vind dat deze mama’s wat vaker “jammer dan” mogen zeggen. Ik doe mijn best om dit ook vaker te doen. Zoals wanneer Nora avondeten uit een potje krijgt in plaats van vers gemaakt, wanneer ze een dagje later in bad gaat dan gepland of wanneer Nora mijn kleren weer eens onder heeft gespuugd.

Ik wil heel graag een goede moeder zijn voor Nora en haar geven wat ze nodig heeft. Maar ik weet ook dat het moederschap niet over rozen gaat, Nora is een pittige dame en kan voor pittige dagen zorgen. Maar wanneer ik haar zie lachen, maakt dit heel veel goed! Toch leg ik de lat voor mezelf hoog, maar ik leer steeds beter om me bij bepaalde dingen neer te leggen. En dus wat vaker “jammer dan” te zeggen. Andere mama’s zouden ook wat vaker “jammer dan” mogen zeggen, wanneer hun kind die dag een half uur langer televisie heeft gekeken dan normaal, wanneer ze een dag geen zin hebben om te koken of wanneer ze die dag even geen tijd hebben gehad om het speelgoed op te ruimen.

Ik wil het beste voor Nora en twijfel geregeld of ik het wel goed genoeg doe als mama. Iedere mama heeft dat gevoel wel eens gehad. Wees niet te streng voor jezelf! Dus aan alles werkende moeders, thuisblijfmoeders, pleegmoeders, moeders op afstand en alle andere moeders, jullie doen het goed!

Heel veel liefs,

Melanie

Ik ben Melanie en ik ben 27 jaar. Ik werk in de jeugdzorg en heb een prachtige dochter van 8 maanden. Ik woon samen met mijn vriend en onze dochter. Je kunt me enthousiast horen vertellen over een goede thriller, want ik lees heel veel en graag. Ik ben gek op lekker eten, maar wil ook een goed figuur hebben. Wie heeft dat probleem nou niet? Daarnaast ga ik het liefst minimaal 3x per jaar op vakantie, het liefst ook nog aan de andere kant van de wereld. Het heeft wel veel tijd en overtuigingskracht nodig om mijn vriend ook zover te krijgen. En doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *