Mama van Nora

Babykamer inrichten

Toen bleek dat ik zwanger was van Nora, begon ik meteen met nadenken over de babykamer. Vanaf het moment dat we wisten dat we een meisje zouden krijgen, was Pinterest mijn nieuwe beste vriend. Maar het bleek een stuk moeilijker dan gedacht. Ik wilde geen ‘figuur’ als thema op de babykamer, zoals Minnie Mouse, Nijntje of Woezel en Pip. Ook al vind ik Disney erg leuk, voor mij springt geen van de figuren er echt uit. Stel ik zou voor Winnie de Poeh kiezen, dan zou ik die ook groot op de muur geschilderd willen hebben, maar wanneer Nora die moe zou zijn, is dat toch even wat meer werk om dat te veranderen.

Ik ben gek op de kleur mintgroen, dus ik wilde dit graag in de babykamer terug laten komen. Maar vaak als ik een accessoire tegen kwam voor op de babykamer, was dit niet in mintgroen te krijgen. Daarnaast bleken er zoveel leuke accessoires voor een babykamer verkrijgbaar, dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Keuzes maken was hierin dus belangrijk, maar met gierende zwangerschapshormonen was dit voor mij een moeilijke taak.

De lama is van Xenos. De schoentjes en laarsjes kreeg ik cadeau op de babyshower. De lamp is van Baby’s Only. En het koffertje is van Rex International.

Vanaf het moment dat ik zwanger was, wist ik dat ik in ieder geval een naamslinger van Kiddycolors wilde voor de baby. Je kunt zelf de kleuren kiezen, waardoor je ze kunt aanpassen aan de kleuren in de babykamer. De slingers worden met de hand, door lokale vrouwen in Thailand gemaakt. Een mooi, blijvend en fairtrade product, ik ben fan! Ook leuks als kraamcadeau. De wandplank hadden we al in de woonkamer hangen en die wilde ik ook graag op de kamer van Nora. We kochten een grote plank bij de Gamma, die lieten we in 3 gelijke delen zagen. Ik kocht leren plankdragers uiteraard in de kleur mintgroen bij Olive and Mint.

De knuffel is van Happy Horse. Het geluksengeltje van de Bruna. En de fotohanger van Kees en Beer.

Ik heb lang nagedacht over wat ik aan de muur zou hangen. En eerlijk gezegd, ben ik nog steeds niet helemaal tevreden. Van deze houten hexagons heb ik zelf de bodem geverfd. Dit ziet er naar mijn mening niet helemaal netjes uit. Ook kwamen ze in het begin geregeld los van de muur, omdat ik weigerde een nagel in de muur te slaan. De accessoires die erin staan zijn al regelmatig gewisseld, maar nu ben ik wel uitgewisseld. Het engeltje kreeg ik van een lieve vriendin, om Nora te beschermen. Het alom bekende konijn van Happy Horse heeft Nora van haar peetoom en tante gekregen. Het bedeltje is een beschermengeltje en daar staat de datum van haar verjaardag op. De fotohanger, die ik als kaarthanger gebruik, heb ik gekocht bij Kees en beer. Ook bij Kees en Beer kon ik zelf de kleuren kiezen, waardoor ik de kamer steeds meer met mintgroen kon aankleden.

Uildiffuser is van Young Living. De slinger van Kiddy Colors.

Het houten treintje met Nora’s naam kreeg ik van mijn peettante. Het uiltje is een diffuser die we voor Nora gebruiken, o.a. wanneer haar neus dicht zit en zodat ze lekker door kan slapen.

Van mijn ouders kreeg Nora deze poppenwagen van de Hema. Mijn moeder liet er door een collega haar naam op zetten in de stijl van het geboortekaartje.

Dit leuke stoeltje kreeg Nora van mijn schoonouders, ook in de stijl van het geboortekaartje. Dit stoeltje is gemaakt door Rita van Rita’s geboortekisten. Nora heeft van haar ook een bijpassende geboortekist.

Dit vind ik stiekem toch wel het mooiste item op Nora haar kamer. Ik vind deze vlieger zo mooi! Ik zag hem voorbij komen op de Instagrampagina van Rosa Deco en heb hem meteen besteld. Je kunt zelf de kleuren van de strikjes kiezen, deze heb ik kunnen aanpassen aan de kleuren Nora’s kamer.

Mijn meisje vindt ondertussen dat ze echt geen baby meer is, dus het woord babykamer is misschien niet meer het juiste woordt. Nora wordt in augustus alweer een jaar! Ze trekt zich aan de meubels op, zet wat stapjes langs de bank en staat af en toe even los. Lekker cliché, maar wat gaat het snel!

Veel liefs,

Melanie

Ik ben Melanie en ik ben 27 jaar. Ik werk in de jeugdzorg en heb een prachtige dochter van 8 maanden. Ik woon samen met mijn vriend en onze dochter. Je kunt me enthousiast horen vertellen over een goede thriller, want ik lees heel veel en graag. Ik ben gek op lekker eten, maar wil ook een goed figuur hebben. Wie heeft dat probleem nou niet? Daarnaast ga ik het liefst minimaal 3x per jaar op vakantie, het liefst ook nog aan de andere kant van de wereld. Het heeft wel veel tijd en overtuigingskracht nodig om mijn vriend ook zover te krijgen. En doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *