Wereldreis

Op wereldreis met een peuter

Mijn vriend en ik hebben het al sinds dat we samen zijn over een wereldreis. We zouden graag samen een aantal maanden gaan rondreizen. Na de bevalling van Nora zijn we het hier steeds concreter over gaan hebben. Als we een paar maanden op reis willen gaan, zullen we dit moeten doen voordat Nora leerplichtig is. Als we dit nu niet doen, dan gaan we waarschijnlijk nooit meer. Omdat we beiden vonden dat dit het moment was om te gaan plannen, zijn we concretere plannen gaan maken. We willen over ongeveer 1,5 jaar gaan, maar vertel dit vooral de opa’s en oma’s van Nora niet! Het plan is om tussen januari en maart in 2022 te vertrekken. Nora zal dan ongeveer 2,5 jaar oud zijn.

Onze familie niet kunnen zien, is het enige stukje waar ik moeite mee heb als we op reis gaan. En zoals ik al benoemde zullen de opa’s en oma’s vooral Nora heel erg gaan missen. Ik heb bedacht dat ik sowieso iedere week een update via de mail wil geven aan onze families en hier foto’s bij zal gaan voegen. Uiteraard is er met de techniek op vandaag veel mogelijk, waardoor Nora haar familie ook via Skype kan zien.

Maar waar begin je dan als je op reis wil? Waar ga je naartoe? Wat neem je mee en misschien nog wel het belangrijkste, hoeveel geld heb je nodig? En hoe ga je dan beginnen? Ik ben begonnen door heel veel tips en informatie op te zoeken. Ik heb blogs gelezen van anderen die een langere tijd hebben rondgereisd en heb gekeken hoe hun budget was opgebouwd. Ook heb ik gekeken naar gezinnen die een wereldreis hebben gemaakt en hoe ze dit hebben opgebouwd. We willen ongeveer 5 maanden gaan rondreizen. Wil je langer dan 6 maanden rondreizen, dekt vaak de reisverzekering niet meer en moet je hier een andere verzekering voor afsluiten.

Ik ben begonnen met het maken van een ruwe schatting in het budget. Ik heb deze schatting gebaseerd op informatie uit reisblogs. Ben je in Australië dan is een dag leven een stuk duurder dan in bijvoorbeeld Azië. Daarom hebben we het eerst gehad over welke plaatsen we sowieso willen zien. Nieuw-Zeeland vind ik een land waar je niet even op vakantie gaat, door de lange afstand. Daarom is dit sowieso een van onze bestemmingen.

Wat ga je dan met je huis doen, als je op reis bent? We hebben erover nagedacht om het huis te verhuren. Misschien willen we het tegen die tijd wel verkopen. We wonen hier graag met ons gezin, maar in de 3 jaar dat we hier wonen zijn we ook zaken tegen gekomen die we graag anders zouden willen zien. Zo zou het makkelijker zijn, als we een bad in badkamer hadden gehad. Omdat ik niet weet hoe het tegen die tijd zal zijn, heb ik alle vaste lasten meegenomen in het budget. Hebben we pech, dan moeten we die vaste lasten 5 maanden lang gewoon betalen. Hebben we geluk, dan hebben we meer ruimte in ons budget om extra dingen te betalen. Ik zal in een volgende blog delen hoe mijn budget eruit ziet en hoe ik hierop ben gekomen.

Ik hou jullie op de hoogte van onze plannen!

Liefs Melanie

Ik ben Melanie en ik ben 27 jaar. Ik werk in de jeugdzorg en heb een prachtige dochter van 8 maanden. Ik woon samen met mijn vriend en onze dochter. Je kunt me enthousiast horen vertellen over een goede thriller, want ik lees heel veel en graag. Ik ben gek op lekker eten, maar wil ook een goed figuur hebben. Wie heeft dat probleem nou niet? Daarnaast ga ik het liefst minimaal 3x per jaar op vakantie, het liefst ook nog aan de andere kant van de wereld. Het heeft wel veel tijd en overtuigingskracht nodig om mijn vriend ook zover te krijgen. En doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *