Over mij

Center Parcs met coronamaatregelen

Wij zijn deze week lekker een midweek naar Center Parcs in Emmen geweest, wat was het heerlijk! We hebben als gezin echt genoten. Toch zijn er mensen die voor vertrek aan ons vroegen: “zou je dat wel doen met die corona? Moet je dan de hele dag in het huisje blijven? Kun je niet beter thuis blijven?”  We hebben wel nagedacht over de risico’s m.b.t. het coronavirus. Maar we hebben samen besloten dat als het vanuit de regering mag, we zouden gaan. We gaan er vanuit dat de regels versoepeld zijn, omdat dit nu kan. We zijn blij dat we toch zijn gegaan, maar er waren vanwege de corona uiteraard ook restricties.

Toen we aankwamen, wilde Nora natuurlijk meteen het huisje ontdekken. Ze kroop als een turbo over de vloer, maar een paar minuten later waren haar kleren en handen helemaal zwart van de vieze vloer. Mijn vriend heeft dit aangegeven bij de receptie en even later kwam er een poetsvrouw langs. Zij gaf aan dat er zo te zien niet gedweild en gestofzuigd was en ze vond het ook erg vies. Ze heeft beneden gedweild, de mat gestofzuigd en daarna kon Nora weer lekker rondkruipen. Heel fijn dat het meteen opgelost werd!

Ik had een aantal rollers en oliën meegenomen, maar aangezien onze hele auto bomvol zat heb ik de diffuser thuis gelaten. Ik was wel even bang dat Nora zonder haar uiltje niet goed zou slapen, maar gelukkig was die angst nergens voor nodig. Iedere avond heb ik een druppeltje Seedlings Calm op haar knuffel gedruppeld en ze heeft heerlijk geslapen. Ze ging zonder huilen slapen en ze is geen enkele ochtend voor 8.30 uur wakker geworden, genieten!

Vanuit het huisje hadden we een mooi uitzicht over de oevers en het water. We hebben hier in de avonden lekker op ons eigen terras, uiteraard onder het genot van een drankje, heerlijk kunnen bijkomen. Op loopafstand was een kinderboerderij, waar we met Nora naar de dieren zijn gaan kijken. Op een paar kilometer rijden vanuit Parc Sandur ligt het centrum van Emmen. Hier zijn we met z’n drieën doorheen gewandeld. Emmen is een gezellige en mooie stad, al is het gezelliger wanneer de terrassen weer open mogen.

Wat betreft de coronamaatregelen, waren in de supermarkt dezelfde regels als thuis. Bij de receptie mocht maar één iemand per huisje naar de balie komen. Overal waren bordjes en stickers aangebracht met looproutes en bij de receptiebalie en aan de kassa’s in de supermarkt zijn schermen geplaatst. Het zwembad is beperkt open en je moet van te voren reserveren. In principe mag je per huisje maar één keer per boeking gaan zwemmen, dus voor de mensen die normaal gesproken iedere dag in het zwembad zijn te vinden is dit een hele verandering. Met een dochter van 9 maanden, zouden we sowieso geen uren in het zwembad te vinden zijn. Daarnaast was het tijdens ons verblijf heerlijk weer, waardoor we genoeg andere leuke dingen konden bedenken. Doordat je op het park niet in de restaurants mag eten, hebben we zelf gekookt in het huisje.

Op woensdag zijn we voor het eerst met Nora naar de dierentuin geweest. De tickets bij Wildlands Adventure Zoo Emmen hebben we online gekocht, je moet vanwege de coronamaatregelen online reserveren. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat er maar een maximum aantal mensen tegelijkertijd in de dierentuin aanwezig is. Door deze maatregelen was het niet erg druk en hebben we alle dieren goed kunnen bekijken. Aangezien we dit jaar nog niet op het terras hebben kunnen zitten en we dit wel echt bij vakantie vinden horen, zijn we toch even de grens met Duitsland over gegaan. Vanuit Emmen naar Meppen is een half uur rijden, daar hebben we lekker een cocktail gedronken op het terras. De meeste mensen liepen in Meppen met een mondkapje op, wij hadden er ook meegenomen voor het geval we deze nodig zouden hebben.

Alles bij elkaar hebben we een heerlijke week gehad. De coronamaatregelen hebben de vakantie voor ons misschien nog wel fijner gemaakt, doordat het op bepaalde plekken niet zo druk was.

Veel liefs,

Melanie

Ik ben Melanie en ik ben 27 jaar. Ik werk in de jeugdzorg en heb een prachtige dochter van 8 maanden. Ik woon samen met mijn vriend en onze dochter. Je kunt me enthousiast horen vertellen over een goede thriller, want ik lees heel veel en graag. Ik ben gek op lekker eten, maar wil ook een goed figuur hebben. Wie heeft dat probleem nou niet? Daarnaast ga ik het liefst minimaal 3x per jaar op vakantie, het liefst ook nog aan de andere kant van de wereld. Het heeft wel veel tijd en overtuigingskracht nodig om mijn vriend ook zover te krijgen. En doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *