Mama van Nora

Ik ga op vakantie met een baby en neem mee…

Toen Nora 3 maanden was, zijn we voor het eerst een paar nachten met haar weggeweest. Nooit geweten dat er zoveel spullen in een auto passen, op elke vrije plek hadden we wel iets gepropt. Het ergste vond ik nog dat we voor onszelf vrij weinig bij ons hadden, maar bijna alles voor Nora was. We hebben toen wel 4 heerlijke dagen in Antwerpen gehad. Toch wonderbaarlijk wat je voor zo’n klein mensje allemaal mee kan nemen.

Dat je de lievelingsknuffel van je kindje niet moet vergeten, hoef ik je niet te vertellen. En dat je in ons geval genoeg dieetvoeding mee moet nemen, zal voor jullie geen verrassing zijn. Maar er zijn een aantal dingen die ik voor Nora inpak, die wij heel handig vinden. En ik zeg inderdaad “die ik inpak”, want ik ben degene die alles inpakt voor het hele gezin. Is dat bij andere mama’s ook zo, of ben ik alleen zo’n geluksvogel? Het erge is dan, dat ik meestal voor mezelf te weinig meeneem en dat ik voor Nora en mijn vriend overal genoeg van heb meegenomen.

Op 20 mei zijn er 2 parken van Center Parcs weer geopend, op 29 mei openen de andere parken in Nederland. Laten wij nou net voor 25 mei één van de twee parken hebben geboekt die open zijn. Hoe dit voor ons gaat zijn met alle coronamaatregelen, laat ik jullie nog weten!

Wij nemen het volgende mee voor Nora:

  • Bad zitje

Een bad zitje is ideaal om Nora in bad te doen of te douchen. Zo zal ze niet zo makkelijk onderuit schuiven en blijft ze beter zitten. Was ook heel handig toen Nora nog niet zo stevig kon zitten, zo kon ik met haar buiten zitten zonder dat ze omviel.

  • Zonnebril

Nora knijpt van zichzelf ontzettend met haar ogen, zodra er ook maar iets van daglicht te zien is. Daarnaast beschermt een zonnebril de ogen tegen de uv-straling. Nora had eerst een zonnebril met klittenband, die hebben we veel gebruikt. Zij liet deze ook meestal op haar neus staan, zonder eraan te trekken. Wat een wonder is bij Nora. De zonnebril ging helaas snel kapot, dus nu hebben we voor een duurdere variant gekozen en we zijn er erg blij mee.

  • Rollers

Nora’s eigen olierollers gaan overal met haar mee naartoe. Ze heeft er één voor de pijn van haar doorkomende tandjes, één voor rust en bescherming tegen prikkels en één voor de weerstand. Ook de natuurlijke bug off spray die ik heb gemaakt nemen we voor haar mee.

  • Zeeppompje

Sinds dat Nora geboren is nemen we als we een nachtje weggaan zelf een zeeppompje met antibacteriële zeep mee. Met het verschonen van luiers is het heel handig om altijd zeep bij de hand te hebben. Zo’n blokje zeep in hotels vind ik dan zelf niet prettig. Nu met het coronavirus is het alleen maar handiger geworden, om zelf zeep mee te nemen.

  • Draagzak

Een draagzak is ideaal wanneer je een stuk wil wandelen, waar het met een buggy niet zo goed begaanbaar is. Zoals op het strand, in de duinen of het bos.

  • Grote deken

Als laatste nemen we een grote deken mee, die vies mag worden. Met een baby van 9 maanden is zo’n deken altijd handig. Om buiten te picknicken of te spelen. Om op een vloer neer te leggen waar het vies is, zodat ze toch kan spelen.

Dit lijstje is voor een autovakantie gemaakt. Als we met het vliegtuig op vakantie gaan, zijn er weer andere belangrijke spullen die op mijn lijstje staan voor Nora. Wat is jullie must-have op vakantie? Laat het me weten!

Veel liefs,

Melanie

Ik ben Melanie en ik ben 27 jaar. Ik werk in de jeugdzorg en heb een prachtige dochter van 8 maanden. Ik woon samen met mijn vriend en onze dochter. Je kunt me enthousiast horen vertellen over een goede thriller, want ik lees heel veel en graag. Ik ben gek op lekker eten, maar wil ook een goed figuur hebben. Wie heeft dat probleem nou niet? Daarnaast ga ik het liefst minimaal 3x per jaar op vakantie, het liefst ook nog aan de andere kant van de wereld. Het heeft wel veel tijd en overtuigingskracht nodig om mijn vriend ook zover te krijgen. En doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *