Over mij

Brengt de coronacrisis ook iets positiefs?

De hele wereld is in de ban van het coronavirus. Overal in de media komt het terug, ook ik volg het nieuws nu meer dan ooit. Het coronavirus heeft op verschillende manieren invloed uitgeoefend op ons leven. We kunnen niet meer uiteten, boodschappen doen is een avontuur op zich geworden en er zijn zelfs mensen die iemand aan het virus verloren hebben. Ook bij ons thuis is er veel veranderd. Mijn vriend werkt sinds 16 maart thuis, Nora is 2 maanden niet naar de opvang geweest en ook ik was thuis bezig voor mijn werk. Dit betekent dat we 2 maanden lang bijna 24 uur per dag met z’n drieën thuis zijn geweest. Dit was af en toe best pittig. Zeker wanneer mijn vriend boven aan het werk was, ik beneden wilde skypen en ondertussen op Nora moest letten of haar eten moest geven.

Maar ik wil het nu vooral hebben over de positieve dingen die het coronavirus mij heeft gebracht, omdat het nieuws al genoeg negativiteit met zich mee brengt. Ik ben blij met de tijd die we als gezin hebben kunnen doorbrengen en dat mijn vriend door deze periode veel meer heeft meegekregen van de ontwikkeling van Nora. We brengen veel tijd door met mijn zusje en haar vriend, spelen spelletjes, drinken en eten gezellig samen. Ik ben dankbaar voor de band die ik met mijn zusje heb en dat het coronavirus ervoor heeft gezorgd dat we meer tijd voor elkaar hebben.

Ik weet dat voor veel mensen de kilo´s eraan vliegen deze periode, het thuis zitten en minder sporten helpt natuurlijk niet. Mij helpt het veel thuis zijn juist, om me aan mijn gezond eetpatroon te houden. Als ik naar het werk en andere afspraken moet, ben ik het type rent-snel-de-deur-uit-zodat-ze-niet-te-laat-komt, maar vergeet dan mijn eten of heb het überhaupt niet gemaakt. Zeker nu ik ook nog eerst de tas van Nora klaar moet maken. Daardoor koop ik sneller iets te eten, wat dan vaak leidt tot ongezond eten. Thuis maak ik mijn eten wel klaar en ongezond snaaien voorkom ik door niet te veel rotzooi in huis te hebben liggen.

Toen vorige week definitief duidelijk werd, dat onze midweek naar Center Parcs komende week doorgaat was ik zo blij als een klein kind. Wanneer het coronavirus er niet was geweest, had ik me er waarschijnlijk niet zo op verheugd als nu.  Deze periode zet de belangrijke dingen in het leven voor me in perspectief. Voordat ik Nora had en moeder was, kon ik tot laat in de avond bezig zijn met mijn werk. Ik ben perfectionistisch en als iets op mijn lijstje stond, moest het die dag ook af. Mijn vriend zei geregeld dat ik meer bezig was met mijn telefoon voor het werk, dan dat ik aandacht had voor hem. Nu we zoveel tijd als gezin samen door kunnen brengen, zie ik hoe belangrijk mijn gezin voor me is. Maar ook hoe belangrijk ik het werk in het verleden heb gemaakt. Je brengt een groot deel van je leven op het werk door, ik vind het belangrijk om er plezier in te hebben. Maar wanneer iets niet goed gaat op het werk, is dat niet het einde van de wereld. Het gezin waarin ik thuiskom, is veel meer van belang.

Doordat ik zoveel thuis ben, heb ik mijn starterskit helemaal kunnen ervaren. Ik kan nu iedere dag blends in de diffuser uitproberen en kijken wat bij mij en mijn gezin past. Het is fijn dat ik daar in deze periode de tijd voor kan nemen. Rollers maken, experimenteren en vanmiddag mijn nieuwe schoonmaak set vullen met het natuurlijke schoonmaakmiddel. Ik ben dankbaar voor mijn lieve vriendinnen die ik nu heel weinig zie en mis. Ik spreek ze in deze periode juist meer, al is het maar via bellen en Whatsapp. Ik heb niet veel vriendinnen, maar degene die ik heb zijn goud waard. En de coronacrisis heeft me dat alleen nog maar meer doen inzien. Als laatste, misschien wel de belangrijkste van allemaal is gezondheid. Als baby kreeg ik de diagnose astma en als 19-jarige bleek dat ik al jaren last had van fibromyalgie. Ik ben me er altijd bewust van geweest dat gezondheid een kostbaar goed is dat het niet als vanzelfsprekend gezien moet worden. Maar wat maakt deze tijd dat nog eens duidelijk, hoe kostbaar de gezondheid van jezelf en je dierbaren is. Haal jij iets positiefs uit de coronacrisis? Laat het me weten!

Veel liefs & blijf gezond

Melanie

Ik ben Melanie en ik ben 27 jaar. Ik werk in de jeugdzorg en heb een prachtige dochter van 8 maanden. Ik woon samen met mijn vriend en onze dochter. Je kunt me enthousiast horen vertellen over een goede thriller, want ik lees heel veel en graag. Ik ben gek op lekker eten, maar wil ook een goed figuur hebben. Wie heeft dat probleem nou niet? Daarnaast ga ik het liefst minimaal 3x per jaar op vakantie, het liefst ook nog aan de andere kant van de wereld. Het heeft wel veel tijd en overtuigingskracht nodig om mijn vriend ook zover te krijgen. En doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *