Mama van Nora

Een standaard dag als mama van Nora

Wat is dat, een standaard dag? Als mama van Nora is er geen standaard of gemiddelde of ook maar één dag die hetzelfde loopt als de dag ervoor. Ik denk dat dit voor veel mama’s geldt, of ben ik nu echt de enige? Natuurlijk zit er wel iets van structuur in onze dag, zoals de bedtijd van Nora in de ochtend en de avond. Maar ik heb wel het idee dat deze structuur in tijden van corona veel sneller zoek is. Zo gaan we geregeld door de dag heen een stuk wandelen en gaat Nora de ene dag om 15.00 uur nog een uur naar bed en de andere dag heeft ze dit niet nodig.

Ik kan in de ochtend een to-do lijst maken, maar dan loopt de dag zo chaotisch dat ik aan het einde van de dag geen één punt kan afvinken. Afgelopen maandag daarentegen was mijn eerste echte vakantiedag, Nora ging naar mijn moeder en mijn vriend zat boven te werken. Ik had ineens geen flauw idee wat ik moest gaan doen of waar ik aan zou beginnen. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om lekker verder te lezen in mijn boek en wat nieuwe rollers te maken van de oliën die waren binnen gekomen. Maar een productieve dag? Nee dat kan ik het niet noemen. Ik heb er zelf geregeld moeite mee wanneer een dag niet productief was, maar juist die dagen kunnen heel fijn zijn. Ik merk dat ik dan te makkelijk focus op wat er die dag allemaal niet gedaan is, in plaats van het gevoel dat die dag me heeft gegeven.

In het leven van een mama kan een dag vol zitten met onverwachte wendingen. Nora die me onder spuugt, net voordat ik moet vertrekken voor een afspraak waardoor ik te laat kom. Nora die besluit dat vandaag even niets goed is en overal bij huilt en tegen werkt. Maar aan de andere kant als ze ineens vooruit komt op handen en knieën, in plaats van te tijgeren, ben ik meteen blij en enthousiast. En als ze mama brabbelt, kan ze zo een slechte dag goed maken.

Het is makkelijk om na een lange, stressvolle dag te focussen op wat er allemaal niet goed is gegaan. Daarom ben ik een paar weken geleden met iets nieuws begonnen voor mezelf, om de dag positief af te sluiten. Iedere avond wanneer naar bed ga, maak ik voor mezelf een lijstje in mijn hoofd. Dit lijstje bevat 3 dingen waar ik vandaag dankbaar voor ben en 3 dingen die ik heb gedaan waar ik trots op ben. Ik merk dat het me makkelijker afgaat om positief over gebeurtenissen te denken, ook waar ik zelf geen invloed op heb. Vandaag is de olie Joy binnen gekomen, deze zit in de 30 oliënkit en gaat me hier hopelijk ook nog bij ondersteunen. Hoe zorgen jullie voor wat meer positiviteit?

Ik ben Melanie en ik ben 27 jaar. Ik werk in de jeugdzorg en heb een prachtige dochter van 8 maanden. Ik woon samen met mijn vriend en onze dochter. Je kunt me enthousiast horen vertellen over een goede thriller, want ik lees heel veel en graag. Ik ben gek op lekker eten, maar wil ook een goed figuur hebben. Wie heeft dat probleem nou niet? Daarnaast ga ik het liefst minimaal 3x per jaar op vakantie, het liefst ook nog aan de andere kant van de wereld. Het heeft wel veel tijd en overtuigingskracht nodig om mijn vriend ook zover te krijgen. En doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *