Mama van Nora

Een dame met pit

Herken je dat beschaamde gevoel dat je hebt als je kind zo hard schreeuwt, dat je je niet voor kan stellen dat de buren niet denken dat je je kind iets vreselijks aandoet? “Nee meneer ik deed haar geen pijn, ik wilde alleen haar neus schoon maken, haar kleren aantrekken of de tandenborstel terug zetten.” Iedere mama met een temperamentvol kind zal begrijpen wat ik bedoel. Nu we in deze coronatijd veel meer tijd samen doorbrengen, merk ik dat ik dit af en toe best pittig vind. Begrijp me niet verkeerd ik ben dankbaar voor de ‘extra’ tijd die we, nu we thuiswerken, aan ons gezin kunnen besteden. Ik zie Nora zichzelf iedere dag ontwikkelen en ik ben blij dat mijn vriend dit ook kan zien, nu hij thuis werkt.

Nora is pas 9 maanden, dus haar uitleggen waarom ik bepaalde dingen doe heeft nog weinig zin. Ze vindt tanden poetsen geweldig, maar niet als mama dit doet. Madam wil zelf de tandenborstel vasthouden om ermee te spelen en in haar mond te stoppen. Wanneer ik de tandenborstel gebruik om haar tanden daadwerkelijk te poetsen, gooit ze zich naar achteren en begint te schreeuwen.  Ze schudt wild met haar hoofd om te voorkomen dat het mij lukt de tandenborstel in haar mond te krijgen, zie je het al voor je? Nora wil haar boterham graag zelf in haar mond stoppen. Met als gevolg dat wanneer ik een stukje boterham in haar mond stop, zij dit uit haar mond haalt, er even in knijpt en zelf weer terug in haar mond stopt. Leg ik het stukje brood voor haar op de tafel, dan gaat ze ermee spelen en belandt het nooit in haar mond. Haar fles daarentegen weigert ze zelf vast te houden, dit moet papa of mama doen. Haar neus schoon maken of haar verschonen wil ze al helemaal niet, met drama tot gevolg. Want mevrouw wil rechtop zitten en vooral niet gestoord worden in wat ze aan het doen is.

Ik dacht dat deze fase pas begon in de peuterpuberteit? Maar we zullen er maar positief tegenaan kijken, ze zal in ieder geval voor zichzelf opkomen en ze weet wat ze wil. Af en toe wilde ik dat ik zelf iets meer van Nora had, zoals haar zelfvertrouwen en vastberadenheid. Ik ben blij dat er wat pit in zit, maar af en toe ben ik ook blij als ze slaapt en ik even niet de strijd met haar hoef aan te gaan. Op zo’n momenten kan ik me dan ook goed voorstellen dat er mama’s zijn die zeggen: “ik ben blij dat de kinderen volgende week weer naar school kunnen.”

Nora, lieve pittige dame, ik ben trots op je!

Liefs,

Melanie

Ik ben Melanie en ik ben 27 jaar. Ik werk in de jeugdzorg en heb een prachtige dochter van 8 maanden. Ik woon samen met mijn vriend en onze dochter. Je kunt me enthousiast horen vertellen over een goede thriller, want ik lees heel veel en graag. Ik ben gek op lekker eten, maar wil ook een goed figuur hebben. Wie heeft dat probleem nou niet? Daarnaast ga ik het liefst minimaal 3x per jaar op vakantie, het liefst ook nog aan de andere kant van de wereld. Het heeft wel veel tijd en overtuigingskracht nodig om mijn vriend ook zover te krijgen. En doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *