Essential oils

Etherische oliën van Young Living

Etherische oliën wat zijn dat nou eigenlijk? Essential oils, zoals ze in Amerika worden genoemd, zijn oliën die worden gehaald uit verschillende delen van de plant zoals schors, zaden, bloemen, stengels en wortels. Lavendel en tea tree zijn bekende voorbeelden.

Ik zal eerlijk zijn, ik was erg sceptisch over het gebruik van etherische oliën. Ik vond het duur en ik hou niet van geurkaarsen, wierook en alles wat met geuren in je huis te maken heeft. Maar als ik zie wat de oliën voor mij en mijn gezin doen, dan kan ik niet ontkennen dat het elke euro dubbel en dwars waard is. Daarnaast valt de prijs mee, als je kijkt naar hoelang je met de oliën kunt doen. Daarom zou ik iedereen etherische oliën aanraden, zeker als je kinderen hebt. Ik zal jullie niet vertellen dat de oliën een wondermiddel zijn, maar wel een middel om jou te ondersteunen in zowel lichamelijke als psychische ongemakken. Als jij bijvoorbeeld tot 23.00 uur op de laptop voor je werk bezig bent geweest, kun je niet verwachten dat als je meteen erna de diffuser aanzet je snel in slaap zult vallen. Maar wanneer je net zoals ik je hele leven al moeilijk inslaapt, ik kwam als klein kind al laat naar beneden om mijn moeder te zeggen dat ik niet kon slapen, kunnen de oliën helpen om makkelijker in slaap te vallen. Zelfs mijn sceptische en koppige vriend zegt dat hij beter slaapt.

Ik ben begonnen met de starterkit en wil jullie graag vertellen wat hier allemaal bij zit. Om te beginnen de dew drop diffuser, deze kun je bijvoorbeeld in je slaapkamer of woonkamer gebruiken. Er zijn nog andere diffusers beschikbaar.

Je krijgt bij de starterkit ook een welkomstpakketje van jouw contact. Er zitten maar liefst 12 oliën in de starterkit, met allemaal hun eigen werking.

Lavendel met stress away is hier echt favoriet om makkelijker in slaap te vallen. Copaiba gebruik ik bij onze dochter, ze heeft erg veel last van doorkomende tandjes. Purification gaat thuis in de diffuser om van nare geurtjes af te komen, vooral na het koken. Thieves is voor meerdere kwaaltjes inzetbaar, vooral wanneer de R in de maand zit. Ook kun je deze preventief gebruiken om de weerstand op te bouwen. Lemon gebruik ik o.a. voor het verwijderen van stickers, werkt beter dan de stickerverwijderaar die hier in het keukenkastje staat. Ik gebruik een roller wanneer mijn nekspieren zich aanspannen en ik de pijn vanuit de nek naar mijn hoofd voel trekken, wanneer ik last heb van de pollen in de lucht en tegen het snurken. Ja dames, ook ik heb het geluk van een snurkende vent in bed. Je begrijpt dat je de rollers overal tussen mijn spullen tegen komt.

Iedereen die via een Blooming Blends lid een starterkit koopt, komt in de Blooming Blends groep op Facebook. Dit is een hele fijne groep waarin je advies kunt vragen en ervaringen gedeeld worden. Natuurlijk kun je mij ook altijd om hulp vragen. Op mijn Instagram deel ik mijn ervaringen met de oliën, via @jammer.dan.mama kun je me volgen. Heb je vragen of ben je geïnteresseerd? Stuur me een mailtje op jammerdanmama@outlook.com. Er bestaan geen domme vragen en ik neem graag de tijd voor je! Wil je graag een starterkit bestellen? Ga dan naar de website en meld je aan, of stuur mij een bericht.

Veel liefs,

Melanie

Ik ben Melanie en ik ben 27 jaar. Ik werk in de jeugdzorg en heb een prachtige dochter van 8 maanden. Ik woon samen met mijn vriend en onze dochter. Je kunt me enthousiast horen vertellen over een goede thriller, want ik lees heel veel en graag. Ik ben gek op lekker eten, maar wil ook een goed figuur hebben. Wie heeft dat probleem nou niet? Daarnaast ga ik het liefst minimaal 3x per jaar op vakantie, het liefst ook nog aan de andere kant van de wereld. Het heeft wel veel tijd en overtuigingskracht nodig om mijn vriend ook zover te krijgen. En doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *